stěhování vyklízení autodoprava nadstandard
Přestěhujeme Vás, chcete?
 

Jak stěhovat jídlo

3.12.2014

Stěhování je náročná akce na plánování. Od shánění krabic, zajištění stěhovací služby nebo kamarádů na výpomoc, obstarání parkovacího místa před domem a další asi milion věcí. Mezi tím je potřeba myslet mimo jiné i na stěhování jídla. Pojďme se podívat, jak stěhovat jídlo, aby se na nic nezapomnělo.

Stěhování jídla? Počítejte minimálně s týdnem předem

stěhování

Už týden před stěhováním myslete na jídlo, především v lednici a mrazáku. Chlazené a mražené potraviny jsou na stěhování náchylné (především v letních měsících), proto se snažte vše zpracovat a nekupovat nic do zásoby.

Nemá cenu stěhovat pět koleček salámu, tři vajíčka a půlku papriky – udělejte hemenex nebo připravte svačinu na stěhování, která jistě přijde vhod.

Nejjednodušší řešení je odstěhovat mrazené potraviny ke známým a na pár dní je u nich uskladnit. Nejde to? Je tu druhá varianta...

Vše, co šlo, je snědené? Namražené potraviny obalte do novin a vložte do termotašek, popř. je zabalte do ručníků či peřin. Díky tomu bude zachované mikroklima a potraviny tak vydrží několik hodin bez újmy. S věcmi z ledničky je to podobné – vyberte opravdu pouze to, co má cenu stěhovat a zbytek převezte v termotaškách či cestovní lednici.

Lednice a její zapojení

Počítejte s tím, že po vyklizení je nutné ledničku odmrazit a po stěhování je potřeba ji nechat několik hodin až den ustát (viz návod výrobce).

Stěhování trvanlivých potravin

Trvanlivé potraviny, jako jsou konzervy, kompoty, ještě neotevřené sáčky s moukou či luštěninami můžete zabalit už dlouho dopředu, než se budete stěhovat a tím si ušetřit spoustu času. Otevřená balení dobře uzavřete (kolíček, druhý sáček) a nechte všechny pohromadě v jedné krabici (nezapomeňte na popis krabice).

Chcete pomoci se stěhováním? Kontaktujte nás, rádi vám pomůžeme!

Zpět do kategorie