stěhování vyklízení autodoprava nadstandard
Přestěhujeme Vás, chcete?
 

Jak vybrat stěhovací firmu a ušetřit

17.8.2016

Jako byste toho na zařizování neměli málo, že? Vše zabalit, zajistit klíče, nahlásit všude novou adresu a ještě vybrat stěhovací firmu, která se o vše kompletně postará a ještě bude za rozumnou cenu. V tvrdém světě stěhováků se pohybujeme už nějaký ten pátek, proto jsme dali hlavy dohromady, abychom vám sepsali pár tipů, na co si dát pozor a na čem vás stěhovací firma může takříkajíc „natáhnout“.

Když nemáte reference a hledáte na internetu

Říká se, že reference jsou nejlepší reklama a my s tím souhlasíme. Pokud ale v okolí nemáte nikoho s pozitivními zkušenosti se stěhovací firmou, nejspíš budete pátrat na internetu. Internet je hezká věc a i my na něm máme stránky. Když jsme se ale podívali „po konkurenci“, přišli jsme na několik zajímavostí, které byste určitě měli vědět.

Vybírejte stěhovací firmu z okolí

Vyhledávače jsou čím dál tím víc moudřejší, ale ne vždy vám dají na zlatém podnose nejlepší volbu. Jste třeba z Hradce Králové, hledáte stěhovací firmu z okolí a hned na prvních místech máte krásnou nabídku firem.

Pozor na to – mnoho firem vytváří dojem, že jsou z daného města anebo v něm mají pobočku. Jenže jsou z druhého konce republiky a do Hradce Králové to mají z ruky, za což si vy pěkně připlatíte.

Vybírejte tedy firmy se sídlem v okolí a cena za stěhování vás nepoloží na lopatky.

stěhovací firma

A jak si sídlo firmy ověříte? Pomůže vám například živnostenský rejstřík nebo veřejný rejstřík, kde vám po zadání IČO vyjedou podrobnosti o firmě i se sídlem. A IČO byste měli najít na stránkách stěhovací firmy. Pokud ho tedy z nějakého důvodu netají...

Například naše firma Stěhování Lánský pochází přímo z Hradce Králové, proto ceny za stěhování, převoz či autodopravu ve městě a okolí jsou více než příznivé. Pokud nevěříte, klidně si nás ověřte.

Pozor na mrtvé brouky

Pošlete poptávku a týden se nic neděje? Tak to určitě nestaví stěhovací firmu do dobrého světla. Už podle rychlosti a způsobu zpětné reakce poznáte, jestli je firma seriózní.

Na ceník si sundejte růžové brýle

Ceny stěhování skoro zadarmo? Mno, vypadá to jistě lákavě, ale jak známo, ani kuře zadarmo nehrabe, tak v tom bude nějaký háček. Jistě se nespokojte pouze s cenou za hodinu a za ujetý kilometr – z takové cenové nabídky se po stěhování může vyklubat pěkný strašák. Pozor na to – k nízké hodinové sazbě se tu připočítá nějaká přirážka a tam zase nějaký příplatek...

  • Nechte si přesně spočítat, kolik vás bude stát konkrétně vaše stěhování i s najetými kilometry.
  • Zda je výhodnější zajistit jednoho člověka a jedno auto na celý den, nebo čtyři sehrané stěhováky se dvěma auty na dvě hodiny.
  • Jestli nabízejí i další služby (např. balení věcí, obalové materiály a krabice, rozmontování a smontování nábytku), protože vás při „stěhování na klíč“ mohou přijít výhodně... anebo taky pekelně nevýhodně....
  • Pošlou vám nabídku od stolu, aniž by vás navštívili? Někde bude chyba... rychle pryč!

Aby byla cena objektivní, vy a ani stěhovák na ni neprodělal, je nezbytná osobní schůzka. Během schůzky se podíváme, jaké prostory se stěhují a kolik věcí potřebujete přemístit. Podle toho vám doporučíme vhodně poskládaný tým a flotilu vozů, aby akce „kulový blesk“ proběhla rychle, v klidu podle harmonogramu a za rozumnou cenu.

Pojištění pro váš klid

Ano, může vás odstěhovat synovec Karel za pár stovek. A pokud na to máte nervy a nestěhujete nic cenného, tak proč ne. Pokud se ale ta nová lednička v autě promáčkne a velká skříň poškrábe o zábradlí, bude pozdě plakat nad ušetřenými kačkami. Vybírejte proto firmu, která je pojištěná a bez problémů vám případnou škodu nahradí.

Čisto jako vizitka

Mělo by to být standardem, ale máme od svých klientů tajné informace, že ne u všech stěhovacích firem se s úklidem po stěhování setkali. Pro nás je úklid po stěhování samozřejmostí, protože víme, že:

  1. máte všechny úklidové prostředky zabalené
  2. máte při stěhování úplně jiné starosti, než běhat po bytě s koštětem
  3. prostory se předávají vždy čisté

První dojem dělá hodně

Přijede ošuntělá Avie, ve které sedí partička nezkušených brigádníků a stěhovací popruhy jsou pro ně velkou neznámou? To nevypadá moc důvěryhodně, že? Zajímejte se o to, v čem se bude váš majetek převážet, jak bude zajištěný a kdo se vám o něj bude starat.

Vyložené karty

Pokud je stěhovací firma důvěryhodná, nemá se za co stydět a nic neskrývá. Proto na svých webových stránkách má uvedené všechny údaje o společnosti, nabízené služby a aktuální ukázky svých prací, které můžete najít také například na Facebooku.

Doufáme, že jsme vám dobře poradili a že vám naše zkušenosti pomohou ve výběru spolehlivé a cenově přijatelné stěhovací firmy. A pokud byste už nikoho nechtěli na stěhování shánět? Klikněte sem – stačí vyplnit nezávazný objednávkový formulář a o vše se postaráme. A jestli hledáte naše aktuální reference? Ty naleznete zde. Pro více dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Zpět do kategorie